ZVEZA PRED OTROCI

V uredništvo našega bloga smo prejeli članek ene izmed naših bralk. In, ker je danes slovensko valedntinovo (Gregorjevo), ko se ptički ženijo smo se odločili objaviti ta prispevek naše bralke.

ZVEZA PRED OTROCI…IN POTEM Z NJIMI…JE RAZLIKA?

Zveza pred otroci…to so bili trenutki, ko sva z partnerjem živela za najine skupne trenutke, cilje in vsa doživetja, ki sva jih preživela skupaj. Dejansko sva se posvečala drug drugemu, se znala sprostiti skupaj ali vsak zase ampak ja bil je čas ki je bil samo najin.

Spominjam se kako je bilo čudovito ob vikendih, ko nama ni bilo potrebno zjutraj vstati, pripraviti zajtrka ampak sva dejansko samo poležavala v postelji in se objemala, stiskala skratka lenarila popolnoma brez obveznosti. Priznam to so bili čudoviti trenutki, katere se rada spominjam, vendar morem priznati, da tudi sedaj ko sem mama ni slabo. Dejansko se ni za pritoževati razlika je v tem, da imaš samo prilagojen čas svojemu največjemu zakladu, kar pa verjamem, da mame rade počnemo. In ja zveza pred otroci je bila čisto drugačna, kot sedaj ko so zraven naši otroci, ne želim se pritoževati, da mi je sedaj slabše daleč od tega razlika je le v tem, da ni nikjer več tistega časa ko obstajata samo ti in partner.

In tukaj se potem začne vsa tista pozornost, ki smo jo ženske posvetile samo sebi in svojim partnerjem usmerile samo v eno in to so otroci. Mogoče se motim in nekje obstaja kakšen delež procentov žensk, ki pa se ne najdejo v tej zgodbi in še vedno imajo čas zase in partnerja in vse tiste trenutke, ki sta jih imela prej, vendar v nekaj pa sem prepričana, da nič več ni isto, ko so enkrat tukaj otroci. Jaz vem, da prej ko ni bilo otrok sem si vedno vzela čas tudi samo zase in sem se šla razvajat ali se dobila samo z prijateljicami ob kakšnem klepetu ali pa enostavno samo sprehajala brez tampiranega časa po trgovinah.

Kaj pa sedaj?

Sedaj ne vem več kako greš v trgovino brez, da bi te kdo priganjal, ko se odpravim ali me kličejo otroci in vprašajo mami kdaj prideš ali pa enostavno partner mi smo pa že lačni. In potem se v meni porodi tisto vprašanje » Kako hudiča jim ne moreš dati za jesti, saj imaš vse pri roki?« Ali je to le samo to zato, ker so se tako polenili ali pa smo jih me ženske preveč razvadile.
Spominjam se trenutka, ko sva bila še sama me je celo znal presenetiti tudi z večerjo ali pa kakšnim kosilom. Kaj pa sedaj?
No sedaj tega ni več, sedaj je samo še to »jaz sem utrujen od službe, ne počutim se vredu, kje si hodila tako dolgo mi nismo vedeli več kaj bi počeli..« pa še bi se našlo kaj.

Verjamem, da se bo v tej zgodbi našlo kar nekaj žensk s podobno situacijo, katero lahko če želite delite tudi skupaj z nami povsem anonimno, da si lahko med seboj izmenjamo mišljenja, dogodke, doživljanja in čustva. Zato drage mamice, kar pogumno in zaupajte nam vašo izkušnjo v vaši zvezi, kako je bilo prej in kako sedaj, ko so zraven še otroci in predvsem, kaj bi spremenile, če bi lahko.

Bralka

V kolikor bi tudi vi želeli, da kaj objavimo, oz imate kakšno idejo nam lahko pišete na kontaktni naslov objavljen v nogi tega bloga.

Hvala, da ste si vzeli čas in prebrali prispevek ZVEZA PRED OTROCI.
Prosimo vas, da si vzamete še trenutek časa in odgovorite na nekaj kratkih vprašanj, ki nam bodo v pomoč pri pripravi novih vsebin na našem blogu. Vprašalnik je anonimen.

1) Je blog zapis, ki ste ga ravnokar prebrali koristen?
2) Ste v pravkar prebranem zapisu našli vse informacije, ki ste jih iskali?
3) Kolikšna je verjetnost, da bi pravkar prebrani blog zapis priporočili svojim znancem/prijateljem?
4) Da vemo kakšna struktura oseb bere naš blog vas prosimo, da označite svoj spol:
5) Prosimo, da izmed ponujenih možnosti izberete v katero starostno skupino sodite.

Hvala za vaše sodelovanje v tej kratki anketi.Ta vnos je bil objavljen v Razno. Zaznamek za trajno povezavo.