Vse je v naši glavi

V preteklem blogu smo nanizali nekaj splošnih opažanj, ki jih opažamo mi pri komunikacijah s strankami, preverjanju le teh, tokrat pa se bomo bolj poglobili v to kako se podati v podjetništvo.

Odpiranje podjetja moramo voditi iz sebe, saj se vse prične in konča v naši glavi.

Najprej je tu misel, kaj bi delali. Ko misel dozori in imamo idejo se je potrebno lotiti izdelave finančnega okvira. Tukaj ni potrebno posebno znanje, potrebno je le predvideti koliko mesečno lahko zaslužimo, tako, da bo dovolj za nas, kot podjetnika pa tudi za poravnavanje obveznosti do države. V tem koraku je dobro, da se tudi seznanimo s tem kakšne dajatve bo potrebno mesečno plačevati državi za prispevke za socialno varnost. Te informacije lahko preverimo sami na spletu, lahko pa se obrnemo tudi na računovodjo, kako ga izbrati o tem v enem izmed naslednjih blogov.

Ko tako izdelamo izračun koliko bomo načrtovali, da zaslužimo in koliko bo treba dati državi ter koliko nam ostane bomo videli ali je sploh mogoče vstopiti v podjetništvo, ali lahko sploh vozimo. V kolikor imamo družino je ta kalkulacija izjemnega pomena, saj v primeru, da ne poznamo teh podatkov lahko kaj hitro poskrbimo, da bo naša družina lačna, mi pa pod izvržbo a o tem tudi v enem izmed prihodnjih blogov.
Če pa smo samska oseba pa tak izračun ni ravno odločilen, saj smo sami za vse je pa vsekakor dobrodošel, kajti v izvržbo je lažje priti, kot iz nje oditi.

Hvala, da ste si vzeli čas in prebrali prispevek Vse je v naši glavi.
Prosimo vas, da si vzamete še trenutek časa in odgovorite na nekaj kratkih vprašanj, ki nam bodo v pomoč pri pripravi novih vsebin na našem blogu. Vprašalnik je anonimen.

1) Je blog zapis, ki ste ga ravnokar prebrali koristen?
2) Ste v pravkar prebranem zapisu našli vse informacije, ki ste jih iskali?
3) Kolikšna je verjetnost, da bi pravkar prebrani blog zapis priporočili svojim znancem/prijateljem?
4) Da vemo kakšna struktura oseb bere naš blog vas prosimo, da označite svoj spol:
5) Prosimo, da izmed ponujenih možnosti izberete v katero starostno skupino sodite.

Hvala za vaše sodelovanje v tej kratki anketi.Ta vnos je bil objavljen v Podjetniška šola. Zaznamek za trajno povezavo.