Socialna omrežja

Spletna identiteta je v svetu globalizacije zelo pomembna. In, če smo pred časom pogledali kaj je domena in zakaj jo naj bi imeli bomo tokrat pogledali še eno napako, ki jo počne veliko podjetnikov in hkrati tudi krši pravila. Samo vprašanje časa je kdaj bo kdo od pristojnih reagiral in napake sankcioniral.
Govora je seveda o socialnih omrežjih in oglaševanju tam.

Mi si bomo pogledali največjega, kljup temu, da prihajajo novi in novi je Facebook še vedno tisti vodilni.

Na Facebooku konstantno opažamo, da posamezniki, tako, kot pri mailih uporabljajo domeno gmail.com tudi na Facebooku uporabljajo profil, kar pa ni prav.

In kakšna je razlika med profilom in stranjo?

Temeljna razlika je v zasebnosti. Facebook profil je namenjen fizični osebi npr Janko Jakkovič, medtem, ko stran pa je namenjena javnosti. Na profilu je potrebno prijateljstva potrjevati, na strani so všečki.
Facebook profil je pisan na osebo, stran lahko uporablja več oseb v skladu z nastavitvami v administraciji.
Facebook profila ne moremo tržiti, stran pa lahko in sicer tako, da plačamo dolečen znesek bodi si na objavi, ki jo napišemo ali pa, da tržimo, kar celo stran in se nato prikazuje to, kot sponzorirano.

Zaradi navedenih razlogov je stran na Facebooku bistveno boljša, saj jo lahko upravljajo vsi sodelavci v organizaciji, medtem, ko profila pa ne. Prav tako je stran idealna rešitev zato, ker ima vsak uporabnik, ki je zaposlen že tako svoj fb profil.

Zaradi povedanega naj torej ne bo odveč, da si vzamemo nekoliko časa, si zakupimo spletno domeno, postavimo spletno stran, hkrati pa tudi naredimo predstavitev na socialnih omrežjih seveda v skladu s tem, kar bomo počeli v okviru svojega podjetja. Ločevanje poslovne in zasebne sfere pri komunikaciji je vsekakor naložba, ki vam lahko precej pomaga pri kredibilnosti in zaupanju, saj boste s tem sporočali osebam na drugi strani, da delate resno in, da niste amaterji.

In sedaj, ko smo spoznali spletno identiteto, ko vemo kaj bi počeli je čas, da se odločimo in podjetje registriramo. Kako in kaj moramo pripraviti pa v naslednjih prispevkih.

Hvala, da ste si vzeli čas in prebrali prispevek Socialna omrežja.
Prosimo vas, da si vzamete še trenutek časa in odgovorite na nekaj kratkih vprašanj, ki nam bodo v pomoč pri pripravi novih vsebin na našem blogu. Vprašalnik je anonimen.

1) Je blog zapis, ki ste ga ravnokar prebrali koristen?
2) Ste v pravkar prebranem zapisu našli vse informacije, ki ste jih iskali?
3) Kolikšna je verjetnost, da bi pravkar prebrani blog zapis priporočili svojim znancem/prijateljem?
4) Da vemo kakšna struktura oseb bere naš blog vas prosimo, da označite svoj spol:
5) Prosimo, da izmed ponujenih možnosti izberete v katero starostno skupino sodite.

Hvala za vaše sodelovanje v tej kratki anketi.Ta vnos je bil objavljen v Podjetniška šola. Zaznamek za trajno povezavo.